Вишеградски Дечани Андрићград Храм у Вишеграду Храм у Вишеградској Бањи Храм у Блацама Спомен капела у Старом Броду

Приложите новац за куповину ПЕТОХЉЕБНИЦЕ

22. децембар 2013.

Петохлебница је богослужбени предмет који се користи на вечерњем празничном богослужењу. Добио је име по томе што се на овом предмету носи и освећује пет мањих хљебова (просфора) у спомен догађаја када је Господ Исус Христос са пет хљебова и двије рибе нахранио пет хиљада људи.


Храму у Светог цара Лазара у Андрићграду који опремамо потребна је ПЕТОХЉЕБНИЦА. Ви је можете донирати овде прилажући новац потребан за њену куповину, а ми ћемо за тај новац купити ПЕТОХЉЕБНИЦУ. Цијена петохљебнице која је на слици је 225 еура или у домаћој валути 440 КМ. На петохљебницу коју Ви донирате за храм биће стављена плочица са Вашим именом и презименом или именом Вама драге особе у чије име желите да је приложите. На тај начин уграђујете себе и своје име у Свети храм. Са десне стране на нашем сајту у рубрици за донације ми ћемо уписати Ваше име и Ваш прилог.Уколико се одлучите за овај или неки други прилог или предмет - контактирајте свештеника Средоја Андрића на е-маил: sandric@teol.net или на телефон: +38765/678-550 - да би се ваша донација евидентирала.Упутство за уплату:


Прима: СПЦ Светог Вм. кнеза Лазара - Вишеград, Андрићград


Број рачуна у НЛБ Развојној банци у домаћој валути (КМ) је: 562-006-811511-6716


Сврха дознаке: Прилог за .... (навести за шта, или само прилог)
Свако добро од Господа Вам желимо!


_______________
Старешина храма Св. кнеза Лазара

Get it on Google Play

 


FACEBOOK
ДОНАЦИЈЕ

Помаже Бог добри и честити роде!

Саборни храм Светог кнеза Лазара и косовских јунака у Вишеграду - Андрићграду углавном је завршен што се тиче спољашњих радова. Сад предстоје унутрашњи радови и опремање храма потребним богослужбеним предметима и књигама. Искрено говорећи, црквени сакрални предмети нису јефтини. На нама је да храм, који је храм свих нас, опремимо лијепо и свечано, баш као што је таква и честита српска душа. Свјесни смо и тога да Вам се новац свуда тражи, али и знамо да Господ искрен дар награђује стоструко и на многе начине само Њему познате.
Храмови су увек били слика једног народа и увек се народ уграђивао у храм кроз разне видове помоћи, као што је то и овде случај. И то је добро, јер он онда постаје спона која нас веже и за Цркву и за Бога и ми се осећамо дијелом тога храма коме смо дали свој допринос.
Молба за донаторство није увек захвалан посао, али наш народ кад је у питању Црква – зна то да разумије! Тешко је у мало речи објаснити све, ал' ми се разумијемо!

Са Божијим благословом, свештеник Средоје Андрић,
старешина храма Св. Кнеза Лазара


Погледајте донације

Упутства за приложнике