Вишеградски Дечани Андрићград Храм у Вишеграду Храм у Вишеградској Бањи Храм у Блацама Спомен капела у Старом Броду

3. Дјечији црквени барјак (литија) - ликови светитеља по вашој жељи са обе стране

28. фебруар 2014.

Црквени барјак или како народ чешће каже "литија" је црквени предмет који се користи при свечаним опходима око храма или другим местима, а најчешће приликом храмовних и градских слава када се врши литијски ход. На челу свечане поворке иду људи и деца који носе барјаке и икионе.


Храму у Светог кнеза Лазара у Андрићграду који опремамо потребна је ЛИТИЈА или ЦРКВЕНИ БАРЈАК. Ви га можете донирати овде прилажући новац потребан за његову куповину, а ми ћемо за тај новац купити ЛИТИЈУ. Цијена литије која је на слици је 40 еура (4 600 динара) или у домаћој валути 78 КМ. На ЛИТИЈУ коју Ви донирате за храм биће извезен натпис са текстом који ВИ желите. На тај начин уграђујете себе и своје име у Свети храм. Са десне стране на нашем сајту у рубрици за донације ми ћемо уписати Ваше име и Ваш прилог.Уколико се одлучите за овај или неки други прилог или предмет - контактирајте свештеника Средоја Андрића на е-маил: sandric@teol.net или на телефон: +38765/678-550 - да би се ваша донација евидентирала.Упутство за уплату:


Прима: СПЦ Светог Вм. кнеза Лазара - Вишеград, Андрићград


Број рачуна у НЛБ Развојној банци у домаћој валути (КМ) је: 562-006-811511-6716


Сврха дознаке: Прилог за .... (навести за шта, или само прилог)
Свако добро од Господа Вам желимо!


_______________
Старешина храма Св. кнеза Лазара

Get it on Google Play

 


FACEBOOK
ДОНАЦИЈЕ

Помаже Бог добри и честити роде!

Саборни храм Светог кнеза Лазара и косовских јунака у Вишеграду - Андрићграду углавном је завршен што се тиче спољашњих радова. Сад предстоје унутрашњи радови и опремање храма потребним богослужбеним предметима и књигама. Искрено говорећи, црквени сакрални предмети нису јефтини. На нама је да храм, који је храм свих нас, опремимо лијепо и свечано, баш као што је таква и честита српска душа. Свјесни смо и тога да Вам се новац свуда тражи, али и знамо да Господ искрен дар награђује стоструко и на многе начине само Њему познате.
Храмови су увек били слика једног народа и увек се народ уграђивао у храм кроз разне видове помоћи, као што је то и овде случај. И то је добро, јер он онда постаје спона која нас веже и за Цркву и за Бога и ми се осећамо дијелом тога храма коме смо дали свој допринос.
Молба за донаторство није увек захвалан посао, али наш народ кад је у питању Црква – зна то да разумије! Тешко је у мало речи објаснити све, ал' ми се разумијемо!

Са Божијим благословом, свештеник Средоје Андрић,
старешина храма Св. Кнеза Лазара


Погледајте донације

Упутства за приложнике