Вишеградски Дечани Андрићград Храм у Вишеграду Храм у Вишеградској Бањи Храм у Блацама Спомен капела у Старом Броду

3. ДОНИРАН Црквени барјак (литија) Св. кнез Лазар са једне и Св. Стефан са друге стране

01. март 2014.

Прилажу Андреј, Јелена и Софија Андрић за здравље и спасење.

Црквени барјак или како народ чешће каже "литија" је црквени предмет који се користи при свечаним опходима око храма или другим местима, а најчешће приликом храмовних и градских слава када се врши литијски ход. На челу свечане поворке иду људи и деца који носе барјаке и икионе.


Храму у Светог кнеза Лазара у Андрићграду који опремамо потребна је ЛИТИЈА или ЦРКВЕНИ БАРЈАК. Ви га можете донирати овде прилажући новац потребан за његову куповину, а ми ћемо за тај новац купити ЛИТИЈУ. Цијена литије која је на слици је 200 еура (23 000 динара) или у домаћој валути 390 КМ. На ЛИТИЈУ коју Ви донирате за храм биће извезен натпис са текстом који ВИ желите. На тај начин уграђујете себе и своје име у Свети храм. Са десне стране на нашем сајту у рубрици за донације ми ћемо уписати Ваше име и Ваш прилог.Уколико се одлучите за овај или неки други прилог или предмет - контактирајте свештеника Средоја Андрића на е-маил: sandric@teol.net или на телефон: +38765/678-550 - да би се ваша донација евидентирала.Упутство за уплату:


Прима: СПЦ Светог Вм. кнеза Лазара - Вишеград, Андрићград


Број рачуна у НЛБ Развојној банци у домаћој валути (КМ) је: 562-006-811511-6716


Сврха дознаке: Прилог за .... (навести за шта, или само прилог)
Свако добро од Господа Вам желимо!


_______________
Старешина храма Св. кнеза Лазара

Get it on Google Play

 


FACEBOOK
ДОНАЦИЈЕ

Помаже Бог добри и честити роде!

Саборни храм Светог кнеза Лазара и косовских јунака у Вишеграду - Андрићграду углавном је завршен што се тиче спољашњих радова. Сад предстоје унутрашњи радови и опремање храма потребним богослужбеним предметима и књигама. Искрено говорећи, црквени сакрални предмети нису јефтини. На нама је да храм, који је храм свих нас, опремимо лијепо и свечано, баш као што је таква и честита српска душа. Свјесни смо и тога да Вам се новац свуда тражи, али и знамо да Господ искрен дар награђује стоструко и на многе начине само Њему познате.
Храмови су увек били слика једног народа и увек се народ уграђивао у храм кроз разне видове помоћи, као што је то и овде случај. И то је добро, јер он онда постаје спона која нас веже и за Цркву и за Бога и ми се осећамо дијелом тога храма коме смо дали свој допринос.
Молба за донаторство није увек захвалан посао, али наш народ кад је у питању Црква – зна то да разумије! Тешко је у мало речи објаснити све, ал' ми се разумијемо!

Са Божијим благословом, свештеник Средоје Андрић,
старешина храма Св. Кнеза Лазара


Погледајте донације

Упутства за приложнике