Вишеградски Дечани Андрићград Храм у Вишеграду Храм у Вишеградској Бањи Храм у Блацама Спомен капела у Старом Броду

Приложите богослужбене књиге - Минеј за сваки мјесец у години са службама светима

06. јун 2014.

Минеј (од μηναιον - месец) садржи променљиве богослужбене молитве за сваки дан у години, по датумима сваког месеца, за светитеље који се празнују одређеног датума. Комплет садржи 12 књига за 12 мјесеци, а ми смо да Вам олакшамо то поделили на два комплета од по 6 књига. Од јануара до јуна и од јула до децембра.

Храму у Светог кнеза Лазара у Андрићграду који опремамо потребни су МИНЕЈИ или БОГОСЛУЖБЕНЕ КЊИГЕ. Ви их можете донирати овде прилажући новац потребан за њихову куповину, а ми ћемо за тај новац купити КЊИГЕ. Цијена КЊИГА (6 књига за 6 мјесеци) је 140 еура или у домаћој валути 270 КМ.Уколико неко жели може донирати и цео комплет од 12 књига. На тај начин уграђујете себе и своје име у Свети храм. Са десне стране на нашем сајту у рубрици за донације ми ћемо уписати Ваше име и Ваш прилог а на књиге ћемо ставити имена приложника.Уколико се одлучите за овај или неки други прилог или предмет - контактирајте свештеника Средоја Андрића на е-маил: sandric@teol.net или на телефон: +38765/678-550 - да би се ваша донација евидентирала.Упутство за уплату:


Прима: СПЦ Светог Вм. кнеза Лазара - Вишеград, Андрићград


Број рачуна у НЛБ Развојној банци у домаћој валути (КМ) је: 562-006-811511-6716


Сврха дознаке: Прилог за .... (навести за шта, или само прилог)
Свако добро од Господа Вам желимо!


_______________
Старешина храма Св. кнеза Лазара

Get it on Google Play

 


FACEBOOK
ДОНАЦИЈЕ

Помаже Бог добри и честити роде!

Саборни храм Светог кнеза Лазара и косовских јунака у Вишеграду - Андрићграду углавном је завршен што се тиче спољашњих радова. Сад предстоје унутрашњи радови и опремање храма потребним богослужбеним предметима и књигама. Искрено говорећи, црквени сакрални предмети нису јефтини. На нама је да храм, који је храм свих нас, опремимо лијепо и свечано, баш као што је таква и честита српска душа. Свјесни смо и тога да Вам се новац свуда тражи, али и знамо да Господ искрен дар награђује стоструко и на многе начине само Њему познате.
Храмови су увек били слика једног народа и увек се народ уграђивао у храм кроз разне видове помоћи, као што је то и овде случај. И то је добро, јер он онда постаје спона која нас веже и за Цркву и за Бога и ми се осећамо дијелом тога храма коме смо дали свој допринос.
Молба за донаторство није увек захвалан посао, али наш народ кад је у питању Црква – зна то да разумије! Тешко је у мало речи објаснити све, ал' ми се разумијемо!

Са Божијим благословом, свештеник Средоје Андрић,
старешина храма Св. Кнеза Лазара


Погледајте донације

Упутства за приложнике