Вишеградски Дечани Андрићград Храм у Вишеграду Храм у Вишеградској Бањи Храм у Блацама Спомен капела у Старом Броду

Приложена ПЛАШТАНИЦА за храм Рођења Пресвете Богородице на Мегдану

19. април 2016.

ПЛАШТАНИЦУ која се износи на Велики петак и приказује страдање Господа Исуса Христа приложиo је светом храму господин СЛАВЕНКO АНДРИЋ са породицом из Вишеграда. Њему и његовој породици се захваљујемо на дару а од Господа им мир, здравље, спасење и благослов молимо.
___________________

ПЛАШТАНИЦА (Гроб Христов) је платно са извезеним или насликаним Господом Исусом Христом непосредно после скидања са Крста. На плаштаници се налази представа скидања са Крста и полагања у гроб, а ту је и представа Богородице, Јосифа, Никодима и еванђелисте Јована. Плаштаница се износи на вечерњем богослужењу Великог Петка и полаже се увек заједно са Јеванђељем на средину храма на посебан сто (ГОБ ХРИСТОВ) где је верници целивају.

Храму Рођења Пресвете Богородице на Мегдану потребна је нова ПЛАШТАНИЦА или како народ каже ГРОБ ХРИСТОВ. Уколико је неко од наших вјерника расположен да приложи ПЛАШТАНИЦУ храму, нека се јави на телефон 065934901 (о.Александар)

Цијена идентичне плаштанице која је на слици је 100 еура или у домаћој валути 195 КМ. На тај начин уграђујете себе и своје име у Свети храм. Са десне стране на нашем сајту у рубрици за донације ми ћемо уписати Ваше име и Ваш прилог.
_____________
СПЦ Вишеград

 


FACEBOOK
ДОНАЦИЈЕ

Помаже Бог добри и честити роде!

Саборни храм Светог кнеза Лазара и косовских јунака у Вишеграду - Андрићграду углавном је завршен што се тиче спољашњих радова. Сад предстоје унутрашњи радови и опремање храма потребним богослужбеним предметима и књигама. Искрено говорећи, црквени сакрални предмети нису јефтини. На нама је да храм, који је храм свих нас, опремимо лијепо и свечано, баш као што је таква и честита српска душа. Свјесни смо и тога да Вам се новац свуда тражи, али и знамо да Господ искрен дар награђује стоструко и на многе начине само Њему познате.
Храмови су увек били слика једног народа и увек се народ уграђивао у храм кроз разне видове помоћи, као што је то и овде случај. И то је добро, јер он онда постаје спона која нас веже и за Цркву и за Бога и ми се осећамо дијелом тога храма коме смо дали свој допринос.
Молба за донаторство није увек захвалан посао, али наш народ кад је у питању Црква – зна то да разумије! Тешко је у мало речи објаснити све, ал' ми се разумијемо!

Са Божијим благословом, свештеник Средоје Андрић,
старешина храма Св. Кнеза Лазара


Погледајте донације

Упутства за приложнике