Вишеградски Дечани Андрићград Храм у Вишеграду Храм у Вишеградској Бањи Храм у Блацама Спомен капела у Старом Броду

Празновање Савиндана

25. јануар 2017.

Поводом празника Светог Саве у нашим храмовима у Вишеграду, као и сваке године биће уприличен рецитаторски програм и додјела пакетића, а за сву осталу дјецу која буду у храму обезбјеђени су скромни дарови.

У храму Светог цара Лазара у Андрићграду прaзновање почиње 26. јануара уочи Светога Саве вечерњим богослужењем у 18 часова, после ког ћемо са дјечицом преломити славски колач и извести рецитал посвећен Првом српском Архиепископу и учитељу. Сутрадан на сам празник, Света Литургија ће бити служена у 9 часова у оба наша храма. У храму Рођења Пресвете Богородице на Мегдану рецитал ће бити на Савиндан после Свете Литургије.

Позивамо ученике, наставнике и професоре и све наше вјернике да заједно узнесемо молитве Богу и Светом Сави, како би измолили милост, мир, знање, здравље и напредак за сав српски род.

Уједно свима честитамо заједничку
НАШУ СЛАВУ - СВЕТОГ САВУ!
НАШУ СЛАВУ - СВЕТОГ САВУ!
______________
СПЦ Вишеград

 


FACEBOOK
ДОНАЦИЈЕ

Помаже Бог добри и честити роде!

Саборни храм Светог кнеза Лазара и косовских јунака у Вишеграду - Андрићграду углавном је завршен што се тиче спољашњих радова. Сад предстоје унутрашњи радови и опремање храма потребним богослужбеним предметима и књигама. Искрено говорећи, црквени сакрални предмети нису јефтини. На нама је да храм, који је храм свих нас, опремимо лијепо и свечано, баш као што је таква и честита српска душа. Свјесни смо и тога да Вам се новац свуда тражи, али и знамо да Господ искрен дар награђује стоструко и на многе начине само Њему познате.
Храмови су увек били слика једног народа и увек се народ уграђивао у храм кроз разне видове помоћи, као што је то и овде случај. И то је добро, јер он онда постаје спона која нас веже и за Цркву и за Бога и ми се осећамо дијелом тога храма коме смо дали свој допринос.
Молба за донаторство није увек захвалан посао, али наш народ кад је у питању Црква – зна то да разумије! Тешко је у мало речи објаснити све, ал' ми се разумијемо!

Са Божијим благословом, свештеник Средоје Андрић,
старешина храма Св. Кнеза Лазара


Погледајте донације

Упутства за приложнике